Hulp nodig?

Kom je er niet uit? Wij helpen je graag verder!

Bel naar: 0031 (51) 52 30 333

Grondverf/Primer

Een goede voorbereiding is het halve werk Plan schilderwerk tijdig en werk met een stappenplan. Zo houd je overzicht en kom je minder voor verassingen te staan.  Stap 1: Bepaal eerst of het bestaande verf-, vernis- of antifoulingsysteem goed genoeg is om te onderhouden, of dat het moet worden verwijderd... Meer informatie

Een goede voorbereiding is het halve werk

Plan schilderwerk tijdig en werk met een stappenplan. Zo houd je overzicht en kom je minder voor verassingen te staan. 

Stap 1:

Bepaal eerst of het bestaande verf-, vernis- of antifoulingsysteem goed genoeg is om te onderhouden, of dat het moet worden verwijderd en er een nieuw systeem moet worden aangebracht.

Stap 2:

Maak een keuze uit een ééncomponent of tweecomponent afwerking. De keuze is mede afhankelijk van de ondergrond respectievelijk het bestaande verfsysteem en de werkomstandigheden waaronder het systeem dient te worden aangebracht, bv. temperatuur en relatieve luchtvochtigheid.

Neem de tijd om de opbouw van het gekozen verfsysteem en de algemene tips goed in je op te nemen. Ze zijn de leidraad voor een optimaal verfresultaat.

Stap 3:

Bepaal de gewenste kleur en de benodigde hoeveelheid verf. Zorg ook dat alle verf en verdunningen aanwezig zijn. Het is raadzaam om rekening te houden met 10% -15% extra verfmateriaal. Vergeet ook niet om voor voldoende verfgereedschap te zorgen, zoals kwasten, rollers, afplaktape, schuurpapier etc. Denk ook aan beschermingsmiddelen zoals handschoenen, mondkapjes etc.

Stap 4:

Een goede voorbehandeling is 80% van het werk. Controleer de ondergrond op hechting eventuele gebreken en maak deze geschikt om op te schilderen. Goed ontvetten en schuren. Deze voorbereidingen duren veelal langer dan het schilderen zelf, maar zijn essentieel voor het beste resultaat.

Stap 5:

Lees voor gebruik altijd eerst het etiket en de gebruiksaanwijzing nauwgezet. Ze behoeden je voor teleurstellingen later. Bij twijfel kun je altijd contact met ons opnemen. 

Stap 6:

Zorg dat de ruimte, waarin het schilderwerk wordt uitgevoerd en moet drogen/harden geschikt is voor verwerking en droging. Denk hierbij aan voldoende temperatuur, niet te hoge relatieve luchtvochtigheid en genoeg ventilatie.

Stap 7:

Nadat de verf is aangebracht, het verfsysteem voldoende laten doorharden. Noteer relevante gegevens voor latere referentie. Een logboek bijhouden helpt je later te controleren wat je hebt gedaan en kan een meerwaarde aan de boot geven bij eventuele verkoop.

Recent bekeken producten

You have not viewed any product yet!