Hulp nodig?

Kom je er niet uit? Wij helpen je graag verder!

Bel naar: 0031 (51) 52 30 333

Blanke lak

Epifanes verniskeuze De keuze voor een één of tweecomponent vernis wordt veelal bepaald door de ondergrond en de omstandigheden tijdens het schilderen. In de praktijk komt het er op neer dat ééncomponent vernis in de meeste situaties met goed resultaat aangebracht kan worden. Eéncomponent vernis is makkelijker en toleranter wat... Meer informatie

Epifanes verniskeuze

De keuze voor een één of tweecomponent vernis wordt veelal bepaald door de ondergrond en de omstandigheden tijdens het schilderen.

In de praktijk komt het er op neer dat ééncomponent vernis in de meeste situaties met goed resultaat aangebracht kan worden. Eéncomponent vernis is makkelijker en toleranter wat betreft de ondergrond en omgevingsvariabelen. Ook is ééncomponent vernis elastischer/flexibeler en zal op werkende ondergronden minder snel barsten of scheuren.

Tweecomponent Poly-urethane vernis is hard, stoot-, slijt-, en krasvast en heeft een langere levensduur. Poly-urethane vernis is  zeer geschikt voor toepassing op stabiele ondergronden (bijvoorbeeld multiplex). Door de  beperkte elasticiteit, geeft tweecomponent Poly-urethane vernis onvoldoende mee om de beweging in hout op te vangen, en zal op werkend hout en houtconstructies den duur kunnen gaan barsten.

Een ééncomponent systeem is makkelijker aan te brengen, is door de hogere elasticiteit toleranter voor wat betreft de ondergrond en drogen ook bij lagere temperaturen.

Een tweecomponent systeem is weliswaar harder en slijtvaster, maar stelt meer eisen aan de gebruiker en de omstandigheden. (temperatuur en rel. luchtvochtigheid)

Recent bekeken producten

You have not viewed any product yet!