Hulp nodig?

Kom je er niet uit? Wij helpen je graag verder!

Bel naar: 0515-23 03 33

Kleurlak

Hoe breng ik op de juiste manier een nieuwe laag aflak aan? Reeds eerder geschilderde oppervlakken. Stel uzelf voordat u begint met het schilderwerk de 3 meest belangrijke vragen: Welke reparatie- en herstelwerkzaamheden zijn noodzakelijk? Wat is de ondergrond en bevindt deze zich in een goede staat? Welke voorbehandeling is... Meer informatie

Hoe breng ik op de juiste manier een nieuwe laag aflak aan?

Reeds eerder geschilderde oppervlakken.

Stel uzelf voordat u begint met het schilderwerk de 3 meest belangrijke vragen:

Welke reparatie- en herstelwerkzaamheden zijn noodzakelijk?

Wat is de ondergrond en bevindt deze zich in een goede staat?

Welke voorbehandeling is nodig?

Stap 1: Gezond en veilig werken

Verzeker uzelf ervan dat de ruimte waarin u gaat werken goed geventileerd wordt voordat u begint met de werkzaamheden. Draag de juiste persoonlijke veiligheidsmiddelen. Wij adviseren een veiligheids- of stofbril, nitril handschoenen, een overall (zorg ervoor dat alle huid bedekt is) en een stofmasker voor de mond. Raadpleeg ook de technische- en productveiligheidsbladen.

Stap 2: Inspectie

Controleer het oppervlak op beschadigde plekken, onthechting van de vernis of andere tekenen die erop duiden dat de vernis niet goed hecht aan de ondergrond.

Stap 3: Afplakken

Voordat u begint de randen van het te schilderen oppervlak afplakken. Gebruik een goede tape die langere tijd kan blijven zitten zonder (lijm)resten achter te laten.

Stap 4: Voorbehandeling

In goede conditie

Reinigen met Super Cleaner om alle vervuilingen te verwijderen. Afspoelen met schoon leidingwater en goed laten drogen. Glad schuren met grofte P280-P320. Goed reinigen en volledig laten opdrogen. Vervolgens verder gaan met stap 8.

Stap 4: Voorbehandeling

In slechte conditie

Als de bestaande verflaag schilfert, of over grote delen onthechting en/of kleine scheurtjes vertoont moet deze geheel verwijderd worden (zie ‘Het verwijderen van oude aflakken.’). Nadat de slechte lagen verwijderd, zijn reinigen met Super Cleaner om alle vervuilingen te verwijderen. Afspoelen met schoon leidingwater en goed laten drogen.

Stap 5: Het aanbrengen van een primer Kale ondergrond

Op kale oppervlakken moet een primer aangebracht worden voor een betere hechting van de verflaag en om de ondergrond te beschermen. De keuze van de primer is afhankelijk van de ondergrond. Richtlijnen over een product kunt u vinden op de labels en technische informatiebladen. Houdt u rekening met de overschilder- en droogtijden.

Stap 6: Het aanbrengen van een grondverf

Oppervlakken die al voorzien zijn van een primerlaag in voldoende laagdikte dienen voorzien te worden van een grondverf. Het aanbrengen van een grondverf geeft meer diepte in kleur en duurzaamheid aan de aflak. International heeft twee grondverven in de range; Perfection Undercoat (2-componenten) en Pre-Kote (1-component).

Stap 7: Schuren van de grondverf

De grondverf glad schuren met grofte P320-P400 vervolgens afnemen met een doek (stofdoek/kleefdoek) om reststof te verwijderen.

Stap 8: Applicatie

De aflak aanbrengen in 2-3 lagen conform de richtlijnen op het label en de technische informatiebladen. Voor het beste resultaat tussen de lagen schuren met grofte P360-P400. Raadpleeg ook de labels en technische informatiebladen op www.yachtpaint.com voor meer informatie over de producten.

“Altijd een perfect resultaat bereiken!”

Zorg voor een egale verdeling en hou de kwast onder een hoek van 45°, dit minimaliseert kwaststrepen.

De beste afwerking op grote oppervlakken wordt bereikt door twee personen, de één brengt de verf aan en de ander werkt het glad af.

Reinig of wissel de kwasten iedere 20 minuten.

Roer de verf zo nu en dan tijdens de werkzaamheden.

Maak de grond vochtig met water voordat u gaat verven. Zo voorkomt u stof in uw schilderwerk.

Gebruik voor de laatste laag een enigszins versleten kwast. Zo blijven er minder kwaststrepen zichtbaar.

Het beste resultaat wordt verkregen als verf wordt aangebracht bij temperaturen tussen 10° en 25°C. Breng het niet in direct zonlicht aan. Koud weer vertraagt het droogproces en vocht tast de glans aan.

Verf bij voorkeur niet direct uit het blik. De verf wordt snel oud en kan vervuild raken.

Giet altijd de hoeveelheid verf die u denkt te gebruiken in een afzonderlijk blik.

Recent bekeken producten

You have not viewed any product yet!